Ik wil hier ook op de kaart!Facebookpagina Boeuf D'Or

pikante goulashsoep

 

hoofdgerecht
60-120 min.

INGREDIENTEN 4 personen                                                    

2 flinke uien
3 teentjes knoflook
500 gram aardappelen
3 winterpenen
500 gram Boeuf D'Or goulash
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels tomatenpuree
1 blikje gepelde tomaten
1 pot geroosterde paprika`s (720 gr)
4 runderbouillon-tabletten
zout, peper,paprikapoeder en cayennepeper naar smaak

 

HULPMIDDELEN

Grote pan

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien en de knoflook.
Schil de winterpenen en de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
Snij de gepelde tomaten in stukjes, verwijder eventuele velletjes en kroontjes. (Vocht niet weggooien!)
Laat de geroosterde paprika`s uitlekken. Verwijder de pitjes en zwarte stukjes. Snij de paprika`s in stukjes of reepjes.Verhit de olie en bak hierin het vlees op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de ui- en knoflook-snippers toe en bak even mee.
Voeg aardappelen, winterpeen en tomatenpuree toe en roer goed door.
Voeg de gepelde tomaten, het tomatenvocht en de geroosterde paprika`s toe.
Doe er plm. ¾ liter water en de bouillontabletten bij.
Roer alles goed door en breng aan de kook.
Laat de soep plm. 1 ½ - 2 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is.
Breng de soep op smaak met zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper.

Serveertips

Heerlijk met uienbroodjes.

Bron: Smulweb