Ik wil hier ook op de kaart!Facebookpagina Boeuf D'Or

Boeuf D'Or rollade gevuld met zuidvruchten

 Bereiding:                                                                                                                    
3 uur en 20 minuten

Ingrediënten:

4 gedroogde vijgen
4 gedroogde abrikozen
30 gram rozijnen
sap van 2 sinaasappels
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 geroosterde paprika (uit pot)
8 takjes verse tijm
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 stuk Boeuf D'Or rosbief van ca. 800 gram
50 gram boter
3 eetlepels milde olijfolie
6 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn

 

Bereidingswijze

Leg alle vruchten in een kom, voeg het sinaasappelsap toe en week de vruchten 2,5 uur. Zeef ze dan en vang het vocht op. Snijd de vijgen en abrikozen aan repen. Hak de ui, knoflook en geroosterde paprika met de staafmixer fijn, pluk de tijmblaadjes van 5 takjes af en meng dit met het paprikapoeder, de gemalen komijn en het geweekte fruit. Vraag Uw Boeuf D'Or slager om de rosbief tot een lap open te snijden. Bestrooi de vleeslap met zout en verdeel het fruitmengsel erover, maar laat aan 1 kant een strook van 3 cm vrij. Rol het vlees in de richting van de strook op en bind het vast met keukentouw. Verwarm de oven voor op 150 graden C. Verhit in een ovenvaste braadpan de boter en de oie en braad het vlees in ca. 2 minuten per kant rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Vul het sinaasappelweekwater aan met water tot 300 mililiter. Schenk het bij het braadvet en breng de jus aan de kook. Leg de laurierblaadjes, rozemarijn en de rest van de tijm in de braadpan en leg de rollade erop. Lepel de jus erover en zet de pan 55 minuten in de oven, lepel elk kwartier wat jus over de rollade. Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten nagaren. Het is dan rosé van binnen. Verwijder de touwtjes en snijd het vlees in plakken. Zeef de jus en serveer deze er apart bij.

Bron: mijn receptenboek