Ik wil hier ook op de kaart!Facebookpagina Boeuf D'Or

Gesmoorde stooflappen met pastinaak, pompoen en rammenas

Ingrediënten

1 kg Boeuf D'Or Riblappen
1 aardappel
2 wortels
1 pastinaak
300 g pompoen
1 ui
330 ml streekbier
50 g boter
tijm
peterselie
peper
zout
120 g appel
1 citroen
1 mierikswortel

 

Bereidingstip
- Gebruik een Rodenbach Grand Cru of een trappist van Westmalle of West-Vleteren - Om twee redenen snijd je de groenten in deze bereiding groot: Ten eerste is de gaartijd vrij lang en te klein gesneden groenten dreigen tot moes te koken. Ten tweede zorgen grote stukken voor een heldere jus.

Bereiding

Schil de groenten en snijd ze in vrij grote stukken. Houd de appels, mierikswortel en citroen over voor het bijgerecht.

Verhit wat boter in een ovenvaste pan, kruid het vlees met peper en zout en schroei het rondom dicht. Draai het vuur lager en doe de groenten bij het vlees. Voeg de tijm toe en stoof de groenten even aan. Blus vervolgens met het bier en zet het deksel op de pan. Zet de pan in de oven en laat anderhalf uur smoren op 170°C.

Schil de appelen en de mierikswortel. Rasp de appelen en mierikswortel naar smaak in een kom. Verfris met het sap van een halve citroen.

Werk het rundvlees af met flink wat gesnipperde peterselie en serveer met het pittige bijgerecht.

Bron: vlees.be