Ik wil hier ook op de kaart!Facebookpagina Boeuf D'Or

Klassieke Ossenstaartsoep

                                                                                                                    

4 personen                                                                        
3:30 uur bereiden

 


Ingrediënten
•1     ossenstaart, in stukken
•20g boter
•2    eetlepels tomatenpuree
•1    runderschenkel van 500 g
•2    uien
•3    kruidnagels
•2    teentjes knoflook
•1    kruidenbuiltje
•4    stengels seIderij, in stukken
•4    stronken prei, in stukken
•2    eetlepels bloem
•½   eetlepel tomatenpuree
•      madera naar smaak


Bereiden

Bak de stukken ossenstaart aan alle kanten goudbruin in de boter. Verwijder het overtollige vet en roer de tomatenpuree door het vlees. Giet dan 4 liter water op het vlees.

Voeg er de schenkel, de hele niet-gepelde uien (waarvan 1 ingeprikt met de kruidnagels), knoflook, kruidenbuiltje, selderij en prei bij. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen gedurende 3 uur. Schuim regelmatig af. Laat de soep afkoelen en bewaar een nacht in de koelkast.

Schep het vet eraf. Verwarm de soep en haal door een zeef en een mousseline. Breng dan weer aan de kook.

Vermeng 2 eetlepels bouillon met de bloem en tomatenpuree. Los dit mengsel op in de bouillon en laat 10 minuten koken. Breng op smaak met madera en zout en peper en dien op met stukjes staart.

Extra benodigd

Zeef, mousseline

 


Bron: kookboek Menu Maison