Ik wil hier ook op de kaart!Facebookpagina Boeuf D'Or

Boeuf D'or T-bone met knoflookboter

 

Ingrediënten                                                                          

4 T-bone steaks
2 theel. olie - zout - peper
2 theel. uitgeperste knoflook
Voor de knoflookboter:
60 gram boter
2 theel. citroensap
1 theel. knoflook, uitgeperst
1 eetl. gedroogde peterselie

 

Bereiden

Zorg dat de steaks op kamertemperatuur zijn. Mix knoflook, peper, zout en olie door elkaar. Smeer dit mengsel aan beide kanten op de steaks, laat dit 10-15 minuten intrekken bij kamertemperatuur. Verhit de barbecue of grill tot hij heet is en vet het grillrooster in. Leg de steaks op de barbecue of grill en schroei ze aan beide kanten in 2 minuten dicht. Verplaats de steaks naar een minder heet punt op de barbecue of grill om het vlees verder te grillen, of draai het vuur laag. Als de hitte niet gereduceerd kan worden, verplaats dan het rooster op de barbecue naar boven. Grill de steaks tot ze naar wens gaar zijn. Complete grilltijd voor 'medium' is 7 à 10 minuten en voor 'well-done' 10 à 14 minuten. Draai de steaks tijdens het grillen geregeld om. Mix voor de knoflookboter alle ingrediënten door elkaar en serveer de boter in een kommetje met een lepel of mes. Serveer de steaks op een voorverwarmd bord en doe er een schepje knoflookboter op.

Tip: Heerlijk met gepofte aardappelen.

De steak kan prima bereid worden op elke barbecue, maar maak een soort deksel als u een grilltopbarbecue hebt.
Bronvermelding: Boek barbecue