Ik wil hier ook op de kaart!Facebookpagina Boeuf D'Or

Aspergerolletjes met rosbief

Aspergerolletjes met rosbief                                                    

 

Ingrediënten
 Porties: 4
 8 groene asperges, bijgesneden tot 15 cm
 8 dunne plakjes (125 g) rauwe rosbief
 4 bosuitjes, bijgesneden tot 15 cm
 2 theel. plantaardige olie
 3 eetl. teriyakisaus (flesje)
 1 eetl. sesamzaad, geroosterd
 1 eetl. fijngesneden korianderblad

 

 bereidingswijze
 Voorbereiding: 15min › Bereiding: 6min › Klaar in:21min
 1.Breng een pan met water aan de kook. Snijd de asperges doormidden en blancheer ze 1 min. Laat ze goed uitlekken. Beklop de plakjes rosbief voorzichtig tot ze 3 mm dik zijn. Snijd de bosuitjes doormidden.
 2.Leg op het uiteinde van een plakje rosbief 2 stukken asperge en 1 stukje bosui. Rol dit op. Maak op deze manier 8 aspergerolletjes.
 3.Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak de rolletjes hierin al omscheppend in 2 min. goudbruin. Besprenkel de rolletjes met teriyakisaus, draai het vuur iets lager en laat ze nog 3 min. pruttelen.
 4.Schep de rolletjes op een schaal. Bestrooi ze met sesamzaad en koriander.

WIST U DAT…

… deze rolletjes van groente in dunne plakjes rundvlees in de Japanse keuken negamaki heten?
 Bron: allrecipes